دسته‌بندی نشده

علائم آلزایمر چیست؟ | راه‌ های درمان و پیشگیری از آلزایمر

علائم آلزایمر و راه‌ های درمان و پیشگیری از آن چیست؟

علائم آلزایمر و راه‌ های درمان و پیشگیری از آن چیست؟ مغز، حافظه و قدرت تکلم و بینایی از مهم‌ترین دارایی‌های یک فرد محسوب می‌شوند. انسان در گذر زمان ضعیف شده و ممکن است به بیماری‌های مختلفی دچار شود. آلزایمر در افرادی با سنین بالا باعث کاهش بینایی، شنوایی و ضعف حافظه می‌شود. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است در زندگی ساده روزمره نیز دچار مشکل شوند و به کمک نیاز داشته باشند. شناخت اصولی این بیماری کیفیت زندگی افراد را افزایش می‌دهد. در ادامه با آلزایمر،علل، راهکار‌های پیشگیری و درمان آن آشنا خواهید شد.

 

آلزایمر چیست؟

 

علائم آلزایمر و راه‌ های درمان و پیشگیری از آن چیست؟

 

آلزایمر نوعی فراموشی است که به مرور زمان شدید‌تر و وخیم‌تر می‌شود. افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند در ابتدا چیز‌های ساده را فراموش می‌کنند؛ اما با گذشت زمان ممکن است بسیاری از جزئیات زندگیشان را نیز از یاد ببرند.

محققان زیادی در زمینه بیماری آلزایمر تحقیق کرده‌اند؛ اما بهتر است بدانید که این بیماری علت مشخص و راهکاری برای درمان قطعی ندارد. اگر بخواهید به این بیماری نگاهی علمی داشته باشید، افرادی که به آلزایمر مبتلا هستند، به مرور زمان دچار کاهش ابعاد مغز می‌شوند و همین موضوع می‌تواند زوال عقل را در بدن این افراد روز به روز افزایش دهد. آشنایی کامل افراد با علل احتمالی به وجود آمدن این بیماری می‌تواند احتمال بروز آن را به شدت کاهش دهد؛ به همین دلیل در ادامه با علت‌های به وجود آمدن بیماری آلزایمر آشنا خواهید شد.

 

علت آلزایمر چیست؟

 

علت آلزایمر چیست؟

 

در زمینه علت‌های بروز بیماری آلزایمر، تحقیقات گسترده‌ای صورت گرفته است؛ اما تاکنون علتی قطعی برای به وجود آمدن آلزایمر معرفی نشده است. البته بهتر است بدانید که مواردی وجود دارند که می‌توانند احتمال ابتلا به آلزایمر را برای افراد مختلف افزایش دهند. در ادامه مهم‌ترین موارد موثر در به وجود آمدن این بیماری را معرفی و بررسی خواهیم کرد.

افزایش سن و تاثیر آن بر روی بیماری آلزایمر

 

یکی از اساسی‌ترین دلایل به وجود آمدن آلزایمر و بیماری فراموشی، افزایش سن است. همانطور که در بخش‌های قبل نیز گفته شد، تاثیر اصلی و محل درگیری بیماری آلزایمر در بدن انسان، مغز است. افزایش سن می‌تواند به مرور زمان کارایی مغز را کاهش دهد؛ به همین دلیل طبیعی است که بیماری آلزایمر اغلب در بدن افراد پیر مشاهده می شود.

 

ضربه های زده شده به سر در گذر زمان

 

از آنجایی که انسان در طول عمر موقعیت‌های مختلفی را تجربه می‌کند، ممکن است ضربه‌های شدیدی نیز به سرش وارد شود. بهتر است بدانید که هر گونه ضربه به خصوص ضربه‌های شدید و سخت که به سر انسان وارد شوند، می‌توانند در آینده احتمال بروز بیماری آلزایمز را افزایش دهند. ناگفته نماند که محل برخورد ضربه نیز اهمیت زیادی دارد؛ اما به طور کلی محافظت از سر در طول زندگی می‌تواند سلامت حافظه شما در سنین بالا را تضمین کند.

 

سابقه بیماری خانوادگی در زمینه آلزایمر

 

همانطور که در بخش‌های قبل نیز گفته شد، تحقیقات گسترده‌ای در زمینه آلزایمر انجام شده است. با توجه به این تحقیقات، بهتر است بدانید که یکی از مواردی که به صورت مستقیم بر روی بروز آلزایمر موثر است، سابقه خانوادگی و جزئیات مربوط به آن است. به طور کلی اگر پدر، مادر یا نزدیکان شما در سنین بالا به آلزایمز مبتلا شده باشند، ممکن است شما نیز در آینده با این بیماری درگیر شوید.

 

علائم و نشانه های آلزایمر چیست؟

علائم آلزایمر

 

به طور کلی اغلب بیماری‌ها قبل از ظاهر شدن در بدن انسان علائم مشخصی دارند. اگر افراد مختلف با علائم بیماری آلزایمر به طور کامل آشنا باشند، می‌توانند با مشاهده اولین علامت‌ها به سرعت به پزشکی معتبر مراجعه کرده و جلوی پیشروی این بیماری را بگیرند. آلزایمر در دسته بیماری‌هایی قرار می‌گیرد که با گذشت زمان شدیدتر می‌شوند؛ بنابراین اگر به دنبال کنترل و درمان آلزایمر هستید، بهتر است ادامه مطلب را با دقت مطالعه کنید.

این بیماری در ابتدا علائم اولیه‌ای دارد که ممکن است برای اغلب انسان‌ها موضوعی عادی محسوب شود؛ برای مثال بیمارانی که به تازگی به آلزایمر مبتلا شده‌اند، وسایل را در جای اشتباهی قرار می‌دهند. در ادامه این مسیر و با پیشرفت بیماری، علائم نیز جدی‌تر می‌شوند؛ به عنوان مثال فراموشی مکان یا زمان در این مرحله یکی از اصلی‌ترین علامت‌های وجود آلزایمر است. در مراحل پایانی و شدید بیماری، فرد مورد نظر توان انجام کار‌های روزمره را از دست می‌دهد و نمی‌تواند با اعضای خانواده‌اش ارتباطی موثر برقرار کند. در ادامه نمونه‌هایی از علائم اصلی آلزایمر را بررسی خواهیم کرد.

 

بی‌تفاوتی نسبت به محیط اطراف و بهداشت

 

شاید تصور کنید که افرادی با سن بالا به طور معمول دیگر علاقه‌ای نسبت به رعایت بهداشت و توجه به محیط اطراف ندارند. بهتر است بدانید که انسان‌ها در سنین مختلف به مواردی از جمله بهداشت تا حد مشخصی توجه می‌کنند؛ در واقع اگر نزدیکان شما نسبت به بهداشت و رعایت آن بی علاقه شده‌اند یا کارهایی که دوست دارند را انجام نمی‌دهند، ممکن است به آلزایمر دچار شده باشند. بی تفاوتی نسبت به محیط اطراف یا شاد بودن، یکی از نشانه‌های این بیماری معرفی شده است.

 

اضطراب شدید و سوال های مکرر

 

شروع آلزایمز با فراموشی جزئیات بسیار ساده همراه است؛ اما این بیماری به مرور زمان بدتر می‌شود. از آنجایی که در جامعه امروز، اغلب افراد با آلزایمر آشنا هستند، ممکن است با افزایش فراموشی خود، تصور کنند که به این بیماری مبتلا شده‌اند. در این زمان اضطراب و استرس این افراد شدت گرفته و ممکن است به صورت مکرر از اطرافیان خود سوالات تکراری بپرسند. اگر فرد مورد نظر شما سوالاتی مثل امروز کدام روز از هفته است؟ ساعت الان چنده؟ ما در کدام ماه سال هستیم؟ را در فاصله زمانی کوتاه تکرار می‌کند، می‌تواند از نشانه‌های آلزایمر محسوب شود.

 

تاری دید یا ضعف در بینایی

 

همانطور که گفته شد پاسخ دهی به سوال علائم آلزایمر و راه‌ های درمان و پیشگیری از آن چیست؟ می‌تواند به کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر کمک کند. با توجه به اطلاعات ذکر شده در بخش‌های قبل، شاید تصور کنید که بیماری آلزایمر تنها حافظه شما را تهدید می‌کند؛ اما بهتر است بدانید که این بیماری می‌تواند تمام قسمت‌های مغز را درگیر کند. در این شرایط تاری دید یا مشکلات مربوط به ضعف چشم نیز می‌تواند یکی از علائم آلزایمر محسوب شود.

 

اجسام مختلف را در محلی عجیب قرار می‌دهند!

 

افرادی که در مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر قرار داشته باشند، ممکن است نتوانند مکان و زمان را به درستی تشخیص دهند. این موضوع در گذر زمان می‌تواند باعث گم شدنشان شود؛ اما در مراحل ابتدایی اغلب اجسام را گم می‌کنند. این افراد به دلیل درک نادرست از کاربرد یک وسیله و محل مناسب آن، به طور معمول وسایل را در جایی اشتباه قرار می‌دهند؛ به عنوان مثال کنترل تلویزیون را در یخچال جا می‌گذارند. این موضوع می‌تواند از علائم جدی و پر اهمیت آلزایمر محسوب شود.

 

آلزایمر را چگونه تشخیص دهیم

آلزایمر را چگونه تشخیص دهیم

 

با توجه به مطالب ذکر شده در قسمت‌های قبل، اکنون می‌دانید که آلزایمر بیماری دشواری است و می‌تواند زندگی روزمره افراد را درگیر کند. همانطور که گفته شد، فراموشی یکی از عادی‌ترین اتفاقات زندگی افراد است؛ به همین دلیل تشخیص آلزایمر دارای مراحل کاملی است که افراد را از هر نظر مورد بررسی قرار می دهد. در ادامه مهم‌ترین تست‌های مربوط به آلزایمر را معرفی خواهیم کرد.

 

بررسی بیمار از نظر فیزیکی

 

از اولین مراحل تشخیص بیماری آلزایمر، آزمایش خون است. شاید تصور کنید که آزمایشات مختلف از جمله آزمایش خون، تاثیری بر روی تشخیص آلزایمر ندارند؛ اما بهتر است بدانید که این دسته از آزمایشات می‌توانند تشخیص پزشک را مطمئن‌تر کنند. در ادامه این مسیر، پزشک متخصص تست‌های مختلفی مثل تست عضلات و کارایی دقیق آن را بر روی بیمار انجام می‌دهد. تست‌های مربوط به تعادل، سطح بینایی و شنوایی نیز در این مرحله انجام می‌شوند.

بررسی بیمار از نظر ذهنی

 

با توجه به مراحل پیشروی بیماری آلزایمر، بررسی ذهن افراد می‌تواند وجود آلزایمر را مشخص کند. تست‌های مربوط به این مرحله اغلب با توجه به سن افراد و علائمی که دارند، در نظر گرفته می‌شوند. آزمون‌های این مرحله میزان سلامت حافظه، یادآوری مطالب مختلف و سطح فراموشی بیمار را به طور کامل مشخص می‌کند.

 

بررسی بیمار با آزمون‌ های کتبی

 

ممکن است بسیاری از بیماران مبتلا به آلزایمر سواد نداشته باشند؛ اما بخشی از مراحل تشخیص آلزایمر مربوط به آزمون‌های کتبی است. سوالات موجود در این آزمون، سلامت بخش کوتاه مدت حافظه، سلامت بخش بلند مدت حافظه، میزان تمرکز بیمار، میزان هماهنگی و سرعت پاسخگویی بیمار و در نهایت، سطح فراموشی فرد را تا حدی نشان می‌دهد.

 

اسکن کامل مغز و تصویر برداری از آن

 

پس از طی کردن مراحل ذکر شده و زمانی که پزشک در مورد بیمار به آگاهی مشخصی دست یافت، برای اطمینان بیشتر، از اسکن مغز نیز استفاده می‌شود. روش تصویربرداری به چند دسته مختلف تقسیم می‌شود و با توجه به سطح بیمار از آن‌ها استفاده می‌شود. توموگرافی کامپیوتری و توموگرافی انتشار پوزیترون نمونه‌هایی از این روش درمانی محسوب می‌شوند. عکس برداری می‌تواند بخش‌های مختلف مغز و سلامت آن‌ها را به طور کامل نشان دهد. ناگفته نماند که تغییر ابعاد مغز فرد مبتلا به آلزایمر در این مرحله به طور کامل مشخص می‌شود.

 

آیا آلزایمر درمان دارد؟ بهترین درمان آلزایمر

 

درمان بیماری آلزایمر

 

همانطور که گفته شد، پاسخ دهی به سوال علائم آلزایمر و راه‌ های درمان و پیشگیری از آن چیست؟ در جامعه امروز امری ضروری و واجب محسوب می‌شود. با توجه به مطالب ذکر شده در قسمت‌های قبل آیا آلزایمر درمان دارد؟ بهترین درمان آلزایمر تا کنون معرفی نشده است. پزشکان و محققان در زمینه بیماری آلزایمر و راهکار‌های درمانی آن، تحقیقات بسیار زیادی انجام داده‌‌اند. در این شرایط کمک گرفتن از روش‌های مختلف مثل درمان به کمک دارو ممکن است موثر واقع شود. در ادامه نمونه‌هایی از راهکار‌های درمانی این بیماری را معرفی و بررسی خواهیم کرد.

 

درمان با استفاده از دارو‌های مختلف و موثر

 

از آنجایی که بیماری آلزایمر به جزئیات هر فرد مربوط می‌شود و سطح یکسانی ندارد، تاثیر داروها نیز در بدن افراد تا حدودی متغیر است. به طور کلی داروهای مربوط به آلزایمر و درمان آن، می‌توانند به صورت موقت پیشرفت بیماری را متوقف کنند و باعث کاهش علائم بیماری شوند.

ممانتین یکی از بهترین داروها برای درمان این بیماری محسوب می‌شود. پیام رسان‌های موجود در بخش‌های مختلف بدن به خصوص مغز، پیام‌های عصبی مختلف را در هر زمان به سرعت جابه‌جا می‌کنند. ضعف در این بخش از بدن، میزان فراموشی را افزایش می‌دهد. داروی ممانتین میزان این پیام رسان‌ها را به طور کامل تنظیم کرده و باعث واکنش به موقع افراد به مسائل مختلف می‌شود.

یکی دیگر از دارو‌های مربوط به درمان آلزایمر، گالانتامین نام دارد. اگر کمی فکر کنید، متوجه می‌شوید که یکی از مهم‌ترین مسائل برای از بین بردن آلزایمر، ایجاد ارتباطی موثر بین اجزای مختلف مغز است. این دارو فرآیند برقراری ارتباط و هماهنگی بین بخش‌های مختلف مغز انسان را افزایش داده و باعث کاهش اثرات مربوط به این بیماری می‌شود.

 

درمان به کمک فیزیوتراپی در گذر زمان

 

اگر به درمان با استفاده از داروهای شیمیایی معتقد نیستید و فکر می‌کنید این دارو‌ها برای سلامت انسان‌ مضر هستند، می‌توانید از فیزیوتراپی برای کنترل آلزایمر کمک بگیرید. پزشکان متخصصی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، دانش عمیقی از آلزایمر و راهکار‌های درمانی مربوط به آن دارند؛ بنابراین می‌توانند در این مسیر به شما کمک بزرگی بکنند.

متخصصان در مرحله اول با بررسی کامل بیمار و سطح بیماری او، برنامه مشخص و کاملی را تنظیم کرده و بر اساس آن عمل می‌کنند. تاثیر درمانی فیزیوتراپی به سرعت دیده نمی‌شود و لازم است زمان زیادی به تمرین ادامه دهید. در ابتدای مراحل درمان، فیزیوتراپی می‌تواند قدرت جسمانی بیمار را افزایش داده و در ادامه، فرد می‌تواند کار‌های شخصی خود را به تنهایی انجام دهد.

در مراحل بعدی سرعت پیشروی بیماری کاهش یافته و علائم آن نیز تا حدودی کنترل می‌شود. تمام این موارد در گذر زمان بر روی اضطراب و استرس بیمار تاثیر گذاشته و باعث افزایش آرامش فرد می‌شود. در این روش، بیمار میزان پیشرفت را از نزدیک مشاهده می‌کند؛ در واقع این راهکار درمانی در مقایسه با دارو‌ها، عملکردی موثر و تا حدودی قطعی خواهد داشت.

 

چگونه می‌توان از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کرد؟

 

چگونه می‌توان از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کرد؟

 

همانطور که در مطالب فوق گفته شد، بیماری آلزایمر درمان مشخصی ندارد؛ بنابراین کمک گرفتن از روش‌های پیشگیرانه می‌تواند معقول‌تر باشد. از آنجایی که این بیماری روندی مشخص دارد، راهکار‌های جلوگیری از آن نیز در طی زمان طولانی می‌توانند از بروز علائم جدی‌تر جلوگیری کنند.

یکی از بهترین کار‌ها برای جلوگیری از بروز آلزایمر، تقویت مغز است. افراد مختلف در سنین متفاوت حتی از نوجوانی باید از ذهن و مغزشان به شدت کار بکشند. تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده مکرر و کامل از مغز در سنین پایین، احتمال ابتلا به آلزایمر در پیری را کاهش می‌دهد. حل جداول مختلف و گوش دادن به موسیقی می‌تواند مفید باشد. حذف دخانیات و مصرف مشروبات الکلی و تامین ویتامین‌های مختلف بدن برای پیشگیری از آلزایمر موثر است.

رژیم غذایی گیاهی و سالم نیز سلامت مغز در گذر زمان را تضمین می‌کند. ورزش کردن و استمرار بر روی آن می‌تواند احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. خواب کافی در تمام عمر و کنترل استرس و اضطراب نیز از مواردی هستند که به صورت مستقیم از بروز آلزایمر در سنین بالا جلوگیری می‌کنند.

 

برای جلوگیری از آلزایمر چی بخوریم؟

 

برای جلوگیری از آلزایمر چی بخوریم

 

اگر به دنبال جلوگیری از آلزایمر هستید، خوردن ژل رویال می‌تواند برای شما مفید باشد. ژل رویال رنفورد افزون بر پیشگیری، روند درمانی نیز دارد. طبق تحقیقاتی که به صورت تجربی بر روی افراد مختلف انجام شده است، ژل رویال می‌تواند به تقویت مغز کمک کرده و در نهایت آسیب‌های مربوط به آلزایمر در مغز را بهبود ببخشد.

 

نتیجه گیری

در مطالب فوق ابتدا بیماری آلزایمر را شرح داده و با علل بروز آن آشنا شدیم. در ادامه به معرفی علائم و روش‌های درمانی این بیماری پرداخته و در آخرین بخش نیز راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به آلزایمر را معرفی کردیم. افزایش اطلاعات در زمینه آلزایمر و پاسخ به سوال علائم آلزایمر و راه‌ های درمان و پیشگیری از آن چیست؟ تاثیر بالایی بر روی کنترل و جلوگیری از به وجود آمدن این بیماری دارد. اگر به دنبال کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر هستید، باید از سنین پایین تمرینات مربوط به این بیماری را آغاز کنید.

 

سوالات متداول در مورد آلزایمر:

 

علائم آلزایمر و راه‌ های درمان و پیشگیری از آن چیست؟

 

  1. افرادی که آلزایمر دارن چقدر زنده می‌مانند؟

بیماری آلزایمر به طور کلی در نهایت منجر به مرگ افراد می‌شود؛ اما میزان عمر در این بیماران متفاوت است و به امید و انگیزه آن‌ها وابسته است. با توجه به موارد بررسی شده، بیماران مبتلا به آلزایمر از ۳ تا ۲۰ سال پس از ابتلا زنده می‌مانند.

  1. با بیمار در آستانه آلزایمر چگونه رفتار کنیم؟

نوع رفتار و کلماتی که در برابر افراد مبتلا به آلزایمر استفاده می‌کنید، اهمیت زیادی دارد. سعی کنید در مواجهه با این بیماران از کلمات سخت و دشوار استفاده نکنید و منظور خود را به ساده‌ترین شیوه ممکن به بیمار منتقل کنید؛ همچنین از ایجاد ترس و اضطراب در بیمار نیز به شدت خودداری کنید.

  1. تفاوت آلزایمر با دمانس؟

بیماری آلزایمر به زمان وابسته است و با گذر زمان به شدت پیشرفت می‌کند؛ همچنین زمینه‌های این بیماری مربوط به سنین جوانی می‌شود. در مقابل بیماری دمانس به دوره جوانی افراد هیچ ارتباطی ندارد.

  1. فرق آلزایمر و فراموشی؟

فراموشی از اتفاقات عادی زندگی انسان‌ها است؛ اما شدت گرفتن آن می‌تواند از نشانه‌های آلزایمر محسوب شود. در مقابل، آلزایمر بیماری مربوط به مغز است که در گذر زمان شدت گرفته و در نهایت به مرگ فرد منجر می‌شود.

  1. آیا آلزایمر باعث مرگ می‌شود؟

همانطور که در مطالب فوق نیز گفته شد، بیماری آلزایمر درمان مشخصی ندارد؛ بنابراین در نهایت منجر به مرگ بیمار می‌شود. به طور کلی آلزایمر یک بیماری کشنده و خطرناک محسوب می‌شود که راه درمانی نیز ندارد.

 

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *